Keuringen met meerwaarde

' Afgelopen dinsdag was een bijzonder leerzame dag.'

 
Meer info zeiljachtexpertise
     

OLAV IS ER EVEN NIET

Door omstandigheden ben ik voorlopig niet beschikbaar als keurmeester.

Zodra dit wijzigt zal dat hier worden vermeld.


Een zeiljacht is een complex product dat veel geheimen kan verbergen. En weet je hoe een jacht wordt gebouwd, dan kun je het ontleden tot overzichtelijke delen en daarover iets zinnigs zeggen. Het jacht wordt als het ware gefileerd.
Wanneer u ir. Olav Cox inschakelt om samen met u het jacht te bekijken, kiest u voor persoonlijke aandacht, jarenlange praktijkervaring en gedegen theoretische kennis.

Algemene gegevens, constructie, onderwaterschip, bovenwaterschip, binnenzijde romp, interieur, elektrische installatie, gasinstallatie, stuurinstallatie, motorinstallatie, tuigage, accessoires en onderhoud komen tijdens de keuring en proefvaart aan bod.
De keuring wordt afgestemd op het bouwmateriaal en de bijbehorende aandachtspunten, zoals: osmose, vochtmeting polyester/hout/woodcore, delaminatie, corrosie, houtrot, dek- rompverbinding, romp-kielverbinding, schotten en langsverbanden, scepterplaatsing, raam- en luikinbouw, veroudering en verfsysteem.

Het te verwachten onderhoud, de moeilijkheidsgraad daarvan en de ingeschatte kosten van reparaties worden besproken. Daarnaast krijgt u een oordeel over de geschiktheid van de boot voor het vaargebied dat u op het oog heeft en nemen we mogelijke bootaanpassingen met u door.

Uiteraard wordt de keuring in een overzichtelijk verslag vastgelegd waarin de algehele conditie van het jacht, de 'wezenlijke gebreken' en adviezen zijn opgenomen.
Het voornaamste doel is echter om binnen een dag samen met u de boot te leren kennen, zodat u weet wat u mogelijk gaat kopen. De ervaring leert dat de één na de keuring slaapt als een roos, terwijl de ander na een slapeloze nacht op zoek gaat naar een ander jacht.

Kosten keuring met meerwaarde
Voor de keuring nemen we een dag de tijd. Een keuring voor jachten tot 10 / 12 / 14 / 16 meter kost 74,- / 78,- / 82,- / 86,- per meter romplengte en 0,57 per kilometer reiskostenvergoeding, rijdend vanuit Drunen. Voor grotere jachten tarieven op aanvraag. Deelkeuringen of 'eerste indruk inspecties' op basis van een uurtarief van 110,- (met een minimum van 3 uur)
. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Werkgebied is wereldwijd; vliegen, overnachten en meerdaagse keuringen zijn geen probleem. Tarieven op aanvraag.

 
'Ik heb Olav Cox ingeschakeld voor het keuren van een stalen
boot. Werkelijk geen boutje bleef onbekeken, ik had nadien het
gevoel dat ik alles van de boot wist.'

Spiegelwerk.


'De boot die ik te koop had heeft Olav namens een koper op een grondige, eerlijke manier gekeurd. De boot is verkocht, en ik weet al wie ik meeneem om mijn volgende boot te keuren!'


Schroefaslagering.
 
'Toen ik Olav een half uur aan boord bezig zag, had ik er alle vertrouwen in. Hij is bevlogen en vertelt wat hij ziet.'
 

Gekeurde jachten

Algemene voorwaarden
   
   
naar boven